top of page
  • Foto van schrijverMichiel

Lichtwerkers, het zijn net mensen.


De beste coaches, therapeuten, healers en leraren zijn zelf door hun pijn heen gegaan om uiteindelijk hun opgedane kennis en inzichten te kunnen doorgeven. In mijn coachpraktijk zie ik steeds hetzelfde patroon: degenen die door een donkere periode van hun leven heengaan, willen de ervaringen van deze periode veelal gebruiken om later in het leven iets voor anderen te betekenen. Ze geven gehoor aan een interne roep om anderen met hun lessen en ervaringen te helpen. Iets wat eerst als negatief ervaren wordt, zetten ze om naar iets positiefs. Hiermee helen ze niet alleen zichzelf, maar ook de ander. Ze hebben hun eigen donker getransformeerd naar licht en geven dit licht door. Dit zijn de lichtwerkers.De lichtwerkers transformeren het donker in licht vooral op die plek waar ze zelf doorheen zijn gegaan. Daar is de impact, maar ook de eigen persoonlijke groei het grootst. It takes one to know one. Iemand die obesitas overwonnen heeft, is bij uitstek iemand die anderen met obesitas zou kunnen helpen. Iemand die na lange tijd van zelfontwikkeling de pijn van misbruik of huiselijk geweld overwonnen heeft, kan juist op deze thema’s anderen helpen. Iemand die zelf de spiraal van ‘giftige’ relaties doorbroken heeft, kan op relatiegebied anderen helpen.


Op de website www.afhangen.nu zijn coaches en therapeuten verenigd die zelf een hoog-risico beroep hebben gehad. Zij kennen het klappen van de zweep en helpen met hun kennis en ervaringen hun voormalige collega’s. Bijna honderd (!) voormalig militairen, politiemensen, brandweerlieden, zorgverleners en veiligheidsspecialisten zetten zich in om anderen te helpen met en te behoeden voor hetgeen zij zelf eerder hebben meegemaakt. Hun eigen donkere ervaring hebben ze voor zichzelf licht gemaakt en dat licht geven ze nu door aan anderen.


Met mijn eigen levenservaring en zelf ontwikkelde coachmethodiek mag ik veel lichtwerkers begeleiden. Dat is erg dankbaar werk. Wekelijks ontvang ik ervaren coaches en therapeuten om ze te helpen weer in de flow te komen zodat ze het licht weer kunnen doorgeven. Het werk van een lichtwerker is immers niet altijd even makkelijk én de overwonnen pijn kan regelmatig toch nog een belemmerende rol spelen in het mooie werk wat ze doen. Niemand is uitgeleerd in dit leven. Ook lichtwerkers niet. Het leven blijft een pad van vallen en weer opstaan. Dat is dan ook wat het aardse avontuur ons biedt; een bijzondere ervaring om continu van te leren en groeien.


Ben jij je flow kwijt? Ik help je graag om hem weer te vinden.


Michiel406 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page