top of page

Doorbraakcoaching is erop gericht jezelf weer terug te vinden. Het is gericht op zelfkennis, authenticiteit, bewustwording en innerlijke balans. Dat is de basis voor iedereen. Individueel, in een relatie, in teamverband of als onderdeel van een grote organisatie. Daarom dat doorbraakcoaching op veel manieren in te zetten is. Hieronder zijn de specials van Doorbraakcoaching te vinden. Interesse in andere mogelijkheden of samenwerkingen? Neem dan contact met me op.

hoog risico professionals

it takes one to know one

Bij defensie, politie, brandweer, handhaving, beveiliging, justitie en op de ambulance is de kans op blootstelling aan schokkende en stressvolle gebeurtenissen groot. Het werk is keihard nodig, het is belangrijk, maar ook risicovol werk. Het is voor de mensen die dit werk doen eigenlijk ook geen werk, het is een manier van leven. Die betrokkenheid en die tomeloze inzet kunnen een negatieve kant voor de professional hebben. De kans dat je jezelf verliest in het werk is groot. Het is niet altijd gebruikelijk om in deze organisaties tijdig aan de bel te trekken of gas terug te nemen. Als je eenmaal hulp zoekt, is er de angst om niet begrepen te worden of om onterecht een stempel te krijgen.

Twaalf jaar ben ik officier bij de mariniers geweest. Ik ken de cultuur, de waarden, de verbondenheid, het werkveld, de geschreven én ongeschreven regels van defensie. Na mijn mariniersperiode ben ik in Rotterdam gaan werken en hielp ik mee aan verbeteren van de veiligheid in de hardnekkigste probleemwijken. Ik werkte daar dag en nacht met politie, handhavers en hulpverleners. Ik draag een warm hart voor het werk, de problematiek, maar vooral de mensen die dit werk doen.

De afgelopen jaren heb ik veel actieve en voormalig militairen, veteranen, AT'ers, DSI'ers en politiemensen mogen helpen. It takes one to know one. Vanzelfsprekend zijn de coachgesprekken vertrouwelijk van aard en wordt niets gedeeld met de organisatie. Vraag je leidinggevende of het mogelijk is dat jouw coachgesprek door de organisatie vergoed kan worden. Wellicht biedt jouw opleidingsbudget hier mogelijkheid toe. 

Op de website afhangen.com zijn coaches, trainers en therapeuten verzameld die zélf werkzaam zijn (geweest) in de hoog-risico beroepsgroepen. Onder het mom - it takes one to know one - zijn deze ervaringsdeskundigen in staat oud-collega's beter te helpen en de drempel naar hulp te verlagen. Het is voor de hulpvrager die in een hoog-risico beroep werkzaam is (geweest) op de website eenvoudig en veilig om de hulp te zoeken die bij die persoon past.

Afbeelding1_edited.jpg

Doorbraakcoaching werkt samen met Camino Travel & Coaching. Een uniek concept voor mensen die de pelgrimstocht naar Santiago gaan lopen en het meeste uit hun reis willen halen. Kijk voor meer informatie op www.caminotravelcoaching.com

 

www_caminotravelcoaching.png

Voor ambtenaren van de gemeente Rotterdam is het mogelijk een doorbraaksessie of -traject vergoed te krijgen. Op RIO vind je me bij de externe coaches. Dien een verzoek in bij je direct leidinggevende om een afspraak te kunnen maken. 

logo-gemeente-rotterdam.jpg
bottom of page