top of page
  • Foto van schrijverMichiel

Wie heeft het stuur van jouw leven in handen?

In een doorbraaksessie gaan we in korte tijd tot de kern van jouw vraagstuk. We maken een reis door jouw leven waarbij heel duidelijk wordt hoe jij de keuzes in je leven hebt gemaakt… met je hoofd of met je hart. Je zal erachter komen dat de keuzes vanuit je hoofd niet altijd de beste keuzes voor je waren. Vaak heb jij die keuzes gemaakt op basis van een ego-reactie wat al vroeg in jouw leven een onbewust patroon is geworden. Nu weet je niet meer beter. Als kind zocht je naar aandacht en liefde, wilde je erbij horen of jezelf beschermen tegen spanning, verdriet of angst. Het is compleet logisch hoe je destijds reageerde, maar nu dient deze reactie je niet meer. Sterker nog, het brengt je telkens weer in de problemen. Je maakt hierdoor immers keuzes die niet goed bij je passen – qua werk, relaties, vriendschappen, etc. Je hebt je eigen gevoel genegeerd en zo loop je ergens op je levenspad vast – een scheiding, burn-out, depressie, vreemdgaan, etc. Veelal weet je op den duur zelf niet meer eens wie je werkelijk bent en wat wél goed bij je past. Het voelt alsof je jezelf kwijt bent.Maar dat is niet zo. Je bent er altijd geweest. Nu ook. Je bent niet weg, je hebt alleen niet naar jezelf geluisterd. Jouw beschermingsmechanisme als kind werkt onbewust nog steeds door. Je zit teveel in je hoofd. Om jezelf weer dus weer ‘terug te vinden’ zal je dus naar je gevoel (hart) moeten gaan luisteren. Jouw gevoel wijst je de weg naar de dingen die wél goed voor je zijn. Minder denken, meer voelen.


In het volgen van jouw gevoel zit jouw kans op groei en het antwoord op jouw vraagstuk. Noem het jouw levensles. Je zal immers door je eigen angst en weerstand die je als kind (onbewust) ontwikkeld hebt heen moeten gaan. Hoewel die angst eigenlijk over het verleden gaat, is die angst wel degelijk nu nog voelbaar! Maar het is een irreële angst. Het zit in je hoofd, niet in je hart. Jouw hart kent de waarheid en wijst je de weg. Daar heb je dus op te vertrouwen en dat is spannend als je dat zó lang niet gedaan hebt.


Jij en jij alleen weet wat goed voor je is. Jij bent de enige die kan voelen wat je voelt. Niet je partner, je familie, collega’s of vrienden. En welke coach, therapeut, medium, healer of leraar je ook raadpleegt, je zal uiteindelijk zelf je gevoel moeten gaan volgen. Jij moet het doen. Het is immers jouw leven, jouw pad, jouw les. Niemand kan die les van je overnemen. In een doorbraaksessie help ik je wel om zóveel zelfinzicht te krijgen dat veel helderder is wat die les is en wat de richting is om die les te leren. Ik help je te ontdekken wie je werkelijk bent, welk onbewust patroon je altijd hebt ingezet en wat je hebt te doen om dat patroon te doorbreken. Vaak helpt één doorbraaksessie je al om die richting te vinden, soms is het verstandig je wat langer te helpen in het proces van je hart volgen. Maar ik vind het belangrijk dat je zelf het stuur van je leven weer in handen neemt en dat jij door je eigen angst en weestand heengaat om te doen wat goed voor jou is. Spannend, maar zo bevrijdend als je stap-voor-stap door je eigen angsten heengaat en elke keer weer kiest…. voor jezelf.


Michiel van der Pols


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page