top of page
  • Foto van schrijverMichiel

Alle strijd komt voort vanuit het ego


Hoe goed je intenties ook (lijken te) zijn, alles waartegen je strijdt, verzet of protesteert komt voort uit het ego.


Alles is energie. Mensen, dieren, planten, maar ook kleuren, geluiden, emoties en zelfs gedachten. Alles zendt dus een bepaalde frequentie uit. Boosheid, verwijt, veroordeling en angst zijn de laagste frequenties die je kan uitzenden. Het zijn de emoties die voortkomen uit het ego (hoofd - denken). Acceptatie, compassie en liefde zijn de hoogste frequenties die je kan uitzenden en komen voort uit het hart.Ook al heb je het beste voor met mensen, het milieu, dieren, etc, het gaat erom welke frequentie je zelf uitzendt en welke trilling het gevolg is van jóuw handelen. Hoe compassievol ben je werkelijk? Hoe worden jouw woorden, emoties en gedachten door anderen gevoeld? Dus hoe 'goed' bedoeld je handelen ook is, wat zend je werkelijk aan trilling uit?


Mensen die met spiritualiteit bezig zijn, zijn doorgaans bezig met de reis van hoofd naar hart. Dat is vaak een lange reis. Langzaam transformeert bijvoorbeeld zelfveroordeling (laagste trilling), naar boosheid, naar acceptatie, naar blijdschap en uiteindelijk zelfliefde (hoogste trilling). De frequentie verhoogt en dat heeft invloed op jezelf, maar ook anderen. Je trekt aan wat je uitstraalt.... en dat werkt met álles zo.


"Ik ben tégen discriminatie" klinkt, maar voelt vooral heel anders dan "ik ben voor gelijkheid". De frequentie die je met de laatste zin uitzendt, is veel hoger. "Ik ben tégen 5G, de overheid is niet te vertrouwen..." zit vol veroordeling en angst (lage trilling). Wat ook kan: "Ik zeg mijn mobiele telefoonabonnement op, want ik ben voor een stralingsloze omgeving" (voelt anders hè?).


De reis van het hoofd naar het hart is een prachtige, levensveranderende maar soms ook verwarrende reis. Het vergt een hoop van je, want hoe dichter jezelf bij je eigen hart komt, hoe meer je dit anderen ook gunt. Je wordt steeds meer gewaar van de dualiteit hier op aarde en krijgt de neiging om anderen wakker te schudden, te strijden tegen onrecht en je uit te spreken tegenover andersgestemden. Je strijdt dan tegen de duale werkelijkheid en daarmee keur je feitelijk die werkelijkheid af (lage trilling).


Er is dan ook één advies wat ik op je spirituele reis wil meegeven.... wees je met alles wat je doet, zegt of denkt bewust van je eigen trilling. Wat zend je nu werkelijk uit? Liefde creëert verbinding, veroordeling creëert verdeeldheid. En ook al kom je er dan achter dat jouw trilling misschien niet in lijn is met jouw positieve intentie, wees dan ook liefdevol naar jezelf. Keur jezelf er niet op af. Het is okay. We zijn állemaal met onze eigen reis bezig. We zijn allemaal leerling

963 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page