Wat is jouw 'Ikigai'?

Op het Japanse eiland Okinawa leven verhoudingsgewijs de meeste gezonde honderdplussers. Het prettige klimaat en een gezonde eetstijl dragen zeker bij aan dit hoge percentage, maar er is ook iets anders wat bijdraagt aan dit hoge percentage. Veel bewoners van Okinawa leven volgens hun Ikigai, oftewel hun reden van bestaan. Ze gaan ervanuit dat iedereen een unieke bijdrage kan leveren. Het vraagt om een innerlijke reis om je eigen Ikigai te vinden waarbij vier uitgangspunten gecombineerd worden. Het gaat om de vereniging van doen waar je goed in bent, wat je leuk vindt, wat de wereld nodig heeft en waarvoor je betaald kan worden. Dat is jouw Ikigai.

Dit geeft mensen richting en houvast in het leven. Hiervoor komen mensen dagelijks hun bed uit en dat geeft energie en zingeving. Zo draagt iedereen op zijn of haar unieke manier bij aan het collectief, want een leven uitsluitend voor jezelf is volgens de inwoners van Okinawa geen leven.

Om de volgende stap qua werk goed te kunnen maken, is het van belang jezelf (en jouw Ikigai) goed te kennen. In een doorbraaksessie leer je jezelf veel beter kennen, waardoor ook jouw vervolgstap qua werk veel duidelijker wordt. Ná de doorbraaksessie kan ik je blijven begeleiden in je zoektocht naar nieuw werk, waarbij mijn aandachtspunt áltijd zal zijn in hoeverre je trouw blijft aan jezelf.

 

Gerelateerde blogs:

 

DOORBRAAKCOACHING

Walenburgerweg 33, Rotterdam

​​mwvanderpols@live.nl

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

MAAK EEN AFSPRAAK