GROEPSCOACHING

Heel mijn werkende leven heb ik zelf in bijzondere groepen mogen werken. Bij het Korps Mariniers heb ik onder complexe omstandigheden leiding gegeven aan groepen met een bijzondere taakstelling. De tijdsdruk was hoog en het afbreukrisico groot. Maar ook in Rotterdam werkte ik met een grote groep professionals, bewoners en ondernemers aan het verbeteren van de veiligheid in de meest hardnekkige probleemwijken. Hierbij lagen we vaak onder het vergrootglas van bestuurders, de ambtelijke top en de media.

Ik heb geleerd dat drie punten essentieel zijn voor het goed functioneren van een groep: veiligheid, duidelijkheid en vertrouwen.

 

Als het aan één van deze drie punten ontbreekt, heeft dat direct een negatieve invloed op het functioneren van een groep. Het is de basis waarop een groep functioneert. Middels groepscoaching kunnen deze punten besproken, geanalyseerd en verbeterd worden. Mijn interventies als doorbraakcoach zijn erop gericht een veilige basis te creëren waarop we met de groep verder kunnen bouwen. Juist als het aan veiligheid of vertrouwen ontbreekt, is een externe coach een veilige manier om aan de problemen in de groep te werken. Elke groep heeft echter maatwerk nodig. Er is niet één coachformule dat voor elke groep werkt. Daarom is het verstandig eerst samen de probleemstelling goed door te nemen. In de groepsessies zal ik uiteraard voorbeelden uit mijn eigen ervaringen gebruiken om de aanbevelingen te verduidelijken en versterken.

Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Klik hier voor meer informatie voor doorbraakcoaching bij bedrijven

Klik hier voor meer informatie voor doorbraakcoaching bij gemeenten

DOORBRAAKCOACHING

Walenburgerweg 33, Rotterdam

​​mwvanderpols@live.nl

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

MAAK EEN AFSPRAAK